Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding in Delft

Op een aantal vaste dagen in de week komen leerlingen na schooltijd via de keukendeur binnen. Daar kunnen ze een tosti of kop soep maken en iets te drinken pakken. Vervolgens plannen we samen het huiswerk voor de betreffende middag en kijken we naar de planning voor de rest van de week en de komende periode. Aan de hand van onze SMART huiswerkmethode brengen de leerlingen structuur aan in hun huiswerk en andere activiteiten. De begeleider adviseert welke leerstrategieën de leerling het best kan inzetten.

Aan de slag

Een stimulerende maar vooral rustige leeromgeving is van essentieel belang. Toch hebben alle leerlingen een persoonlijke voorkeur voor de manier waarop ze leren. Bij Studielab015 kun je bijvoorbeeld kiezen voor leren op de bank of in één van de luie stoelen in de huiskamer, al dan niet met een koptelefoon. Daarnaast is er de studieruimte, waar je ruime werkplekken vindt om actief en geconcentreerd aan de slag te gaan. Of je kunt in één van de studiekamers bijles krijgen onder begeleiding van één van onze mensen. We begrijpen goed dat de leerlingen niet een hele middag of dagdeel aaneengesloten geconcentreerd kunnen werken. Daarom lassen we in overleg tijdens de middag of het dagdeel een aantal pauzes in om even stoom af te blazen in de pauzeruimte.

Afsluiting

Na afloop controleren we samen op hoofdlijnen of huiswerk goed gemaakt is en of het af is. Hierbij garanderen wij een intensieve, individuele begeleiding, met een verhouding van scholier-begeleider van maximaal 5 op 1. Er is veel persoonlijke aandacht en tijd voor humor of een goed gesprek. Voor ouders een rustgevende gedachte dat maakwerk samen geëvalueerd en gecontroleerd is en leerwerk effectief gepland en kritisch overhoord, voordat het gezinsleven begint.