Overzicht dienstverlening Studielab015 Delft

Huiswerkbegeleiding

Doelgericht, geconcentreerd en gemotiveerd leren, dat is de hoofdzaak bij Studielab015. In rustige, motiverende ruimtes kunnen scholieren zich volledig concentreren op hun huiswerk en krijgen zij vanzelfsprekend begeleiding naar behoefte.

Voor ouders een rustgevende gedachte dat maakwerk samen geëvalueerd en gecontroleerd is en leerwerk effectief gepland en kritisch overhoord, voordat het gezinsleven begint. Er is veel persoonlijke aandacht en tijd voor humor of een goed gesprek. En ja… die tosti, soep of een kopje thee horen daar vanzelfsprekend bij.

Meer over huiswerkbegeleiding

Brugklasbegeleiding

Voor de meeste brugklassers is het behoorlijk wennen, die dagelijkse hoeveelheid huiswerk en de grotere zelfstandigheid die wordt vereist. Zij hebben er moeite mee om de informatie in de agenda, op Magister en het Leerlingenportaal op de juiste wijze bij te houden. Studielab015 begeleidt brugklassers in deze eerste  periode.

Meer over brugklasbegeleiding

Flexibele bijles

Studielab015 werkt met enthousiaste studenten, die kortgeleden nog geblokt hebben op dezelfde stof. Zij kunnen uit eigen ervaring uitleg geven en vertellen hoe zij hun huiswerk succesvol hebben aangepakt. Dan kan bij Studielab015 of bij jullie thuis.

Daarnaast werken bij Studielab015 ervaren docenten, die bekend zijn met alle ins en outs van de middelbare school. Bijles in alle schoolvakken is mogelijk.

Meer over bijles

Toetsweekpakket

Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit voor de bovenbouwleerlingen hebben we een toetsweekpakket ontwikkeld. Het is een flexibel pakket met uitgebreide opties en garantie op intensieve begeleiding. Het pakket is uitsluitend af te nemen voor leerlingen in de bovenbouw, zowel met als zonder reguliere huiswerkbegeleiding.

Meer over het toetsweekpakket

Motivatie

Uit onderzoek blijkt dat kinderen alleen succes zullen hebben op school als zij niet alleen een adequaat niveau van kennis hebben, maar ook voldoende motivatie. Underachievers: leerlingen met adequaat niveau van kennis, maar gebrek aan motivatie. Overachievers: leerlingen met gebrek aan kennis, die beter presteren dan verwacht als gevolg van een hoog niveau van motivatie.

Motivatie is dus minstens zo belangrijk als kennis. Bij Studielab015 helpen we leerlingen hun motivatie terug te vinden voor school en schoolwerk.