Het team van Studielab015

Het vaste team van Studielab015

Marleen Derksen

Marleen Derksen

Het concept van Studielab015 is zorgvuldig bedacht en uitgewerkt door Marleen Derksen.

Marleen heeft in 1998 in Utrecht haar gymnasiumopleiding afgerond aan het St. Bonifatiuscollege. Vervolgens is zij in Utrecht Nederlandse Taal en Letterkunde gaan studeren. Na haar studie Nederlands heeft zij de eerstegraads lerarenopleiding Nederlands aan de Universiteit Leiden afgerond om vervolgens als docent Nederlands en CKV bij het Laurenscollege in Rotterdam aan de slag te gaan.

Na enkele mooie jaren in het onderwijs en de geboortes van haar drie zonen, besloot Marleen het roer om te gooien. Zij ging als zelfstandig ondernemer verder en begon haar eigen tekstbureau: Tekstzaak. Toch bleef het onderwijs trekken. Na een voorzichtige rentree via een tijdelijke vervulling van ziekteverlof, koos Marleen voor een parttime baan als docent Nederlands op het Marnixgymnasium in Rotterdam.

“Uit interesse heb ik vervolgens naast mijn werk als tekstschrijver en docent enkele collegereeksen gevolgd bij de faculteit Pedagogische Wetenschappen aan de Leidse Universiteit. Met name het vak Leren en Cognitie vond ik uitermate boeiend. Het inspireerde mij om me verder te verdiepen in het onderwijs van de 21e eeuw en hoe we onze kinderen kunnen motiveren zelf hun talenten en mogelijkheden te ontdekken en gebruiken. Die kennis en overtuiging wil ik via Studielab015 graag in de praktijk brengen."

"Ik geloof in de kracht van jongeren om het beste uit zichzelf te halen. Soms is daar een extra zetje en betrokken begeleiding bij nodig. Die uitdaging ga ik graag met ze aan.”

Max Greidanus

In 2013 heb ik mijn VWO-diploma gehaald aan de Amersfoortse Berg in Amersfoort, waar ik het NT/NG profiel volgde. Hierna heb ik besloten niet meteen door te gaan met een vervolgopleiding, maar om een tussenjaar te nemen. In dit tussenjaar heb ik naast een paar maanden reizen, ook nog een half jaar aan VIA University Horsens, Denemarken, Mechanical Engineering gevolgd. Nadat deze  opleiding een succes bleek, ben ik aan de TU Delft Werktuigbouwkunde begonnen in 2014 en momenteel ben ik aan het afstuderen.

Al sinds de 5e klas geef ik bijles aan scholieren. Ook heb ik in mijn tussenjaar nog een paar maanden bij een huiswerkinstituut gewerkt in Amersfoort.

Ik heb tijdens mijn middelbare schooltijd voornamelijk geleerd te leren. Hier komt veel meer bij kijken, dan je in eerste instantie zou denken. Zo is het combineren van vrienden, schoolwerk, hobby’s en dergelijke soms een kunst apart. Het kan allemaal prima, zolang je goed blijft plannen.

Een ander helpen een probleem te tackelen, doe ik erg graag. Ik vind het altijd fijn te zien wanneer het kwartje valt en een wereld voor leerlingen open gaat. Ik probeer mijn eigen ervaringen in het leerproces door te geven aan leerlingen die zich nu in datzelfde leerproces bevinden. Zo lossen we samen obstakels en problemen op en kan ik ze vaak ook nog inspireren om energie te blijven steken in hun schoolwerk om straks een leuke vervolgstudie te kunnen gaan doen.

Veerle Ooink


Mijn naam is Veerle Ooink, 22 jaar en ik woon in Delft. In 2016 heb ik mijn vwo-diploma gehaald op het Grotius College in Delft. Na een grote studiezoektocht heb ik besloten om Notarieel Recht te gaan studeren in Leiden. Dit is mij reuze bevallen en inmiddels ben ik bezig met mijn master.

Ik heb altijd al de mensen om mij heen geholpen met vakken die zij lastig vonden. Maar twee jaar geleden ben ik begonnen bij Studielab015 om daar ook andere leerlingen te helpen. Dit vind ik een uitdagende en leuke taak, het is gaaf om samen met de leerling tot een bepaald inzicht te komen. Als dat lukt, en de leerling behaalt een mooi cijfer, dan geeft dat mij een super voldaan gevoel. Daar doe je het allemaal voor!

“Hard werken loont!” Dat is een uitspraak die ik vind kloppen. Alleen probeer ik dat harde werken wel met plezier te doen. Zodat de moeilijke vakken voor de leerlingen geen last meer zijn, maar een doel dat behaald wordt.

Naast het helpen bij Studielab015 en mijn studie in Leiden doe ik ook nog fanatiek aan atletiek. Ik vind het heerlijk om hard te lopen en zo met een voldaan gevoel weer thuis te komen. Ook help ik op de atletiekbaan met het organiseren van allerlei activiteiten voor kinderen zoals kampen en kerstactiviteiten.

Tim Driebergen

Mijn naam is Tim Driebergen ik ben 22 jaar en geboren in Delft. In 2016 heb ik mijn gymnasiumdiploma gehaald aan het Gymnasium Haganum in Den Haag en daarna ben ik begonnen aan een studie Technische Wiskunde aan de TU Delft. Wiskunde was altijd al mijn favoriete en ook beste vak, daarom ben ik de Master Applied Mathematics gaan doen. Naast mijn studie ben ik actief bij de studentenvereniging DSEA en doe ik ook veel voor mijn tennisclub DTB als voorzitter van de jeugdraad en organisator van de open toernooien.

Via de tennisvereniging begon ik voor het eerst met bijles geven. Ik werd vaak gevraagd om mensen bij te spijkeren voor hun examens of toetsen en zo kwam ik in contact met Marleen van Studielab015. Op de TU merk je pas hoe belangrijk het is om goed te kunnen leren en daarom help ik graag leerlingen nu al goed te leren plannen. Het is een leuke ervaring om een leerling vanaf het begin van het jaar te kunnen begeleiden en te zien hoe hij of zij zich ontwikkelt. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

Litske van Leeuwen

Ik ben Litske van Leeuwen, ik woon in Delft en ben in 2019 cum laude geslaagd voor mijn vwo-diploma aan het Christelijk Lyceum Delft. Op school heb ik een NG/NT- profiel gevolgd, met Technasium en wiskunde D. In de vierde klas begon ik met bijles geven en dit heb ik de hele bovenbouw met veel plezier gedaan. Zo heb ik leerlingen kunnen helpen met Engels, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Het leukste vind ik altijd als je een leerling ziet verbeteren. Dan zie je echt dat het helpt.

Ik ben in 2020 gestart met de studie Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De studie bevalt mij heel goed. Hiernaast sport ik veel. Ik ben zeker vijf keer per week in de sportschool te vinden.

Omdat ik nog niet zo lang geleden mijn eindexamen heb gedaan, weet ik nog goed hoe dit voelt. De spanning, stress en zenuwen vooraf en dan hopen op dat verlossende telefoontje. Ik denk dan ook dat ik nieuwe eindexamenkandidaten goed kan helpen met mijn ervaringen.

Jip Kuiper

Ik ben Jip Kuiper en ik ben 19 jaar. Ik heb in 2018 in Amsterdam mijn VWO-diploma gehaald met een NT/NG profiel. Momenteel woon ik in Delft en studeer ik aan de technische universiteit, waar ik bezig ben met mijn derde jaar in de bachelor Civiele Techniek.

Ik hou van het begeleiden en adviseren van mensen. Op de middelbare school heb ik aan meerdere leerlingen bijles gegeven. Ook begeleid ik nieuwe studenten tijdens de begeleidingsdagen van mijn eigen studie. Op de middelbare school heb ik geleerd goed te plannen en ik vind het leuk om dat nu in de praktijk te brengen. Het uitleggen van moeilijke vakken of opdrachten geeft mij veel voldoening, vooral als te zien is dat je samen vooruitgang boekt.

Gedisciplineerd en hard werken is niet altijd makkelijk, maar niks is beter dan na al dat harde werken een mooi resultaat te verdienen, waar je echt trots op bent. Dat maakt hetgeen waar je mee bezig bent ook des te leuker!

Naast studeren roei ik drie keer per week bij de studentenroeivereniging. Verder doe ik veel bij de studievereniging van de faculteit, zoals het organiseren van een ouderdag of het organiseren van een faculteitsfeest.

 

Mijn naam is Hidde Vincken, ik ben twintig jaar oud en studeer civiele techniek aan de TU Delft. Ik zit nu in mijn derde jaar en ik ben bezig aan een minor over infrastructuur. In 2018 heb ik mijn VWO-diploma behaald op het Kennemer College in Beverwijk.

In de vijfde klas ben ik begonnen met het geven van bijles in voornamelijk wiskunde. Wat ik sindsdien heb geleerd, is dat het vooral belangrijk is dat leerlingen zo actief mogelijk bezig zijn met de leerstof.  Als ik bijles geef, laat ik ze zoveel mogelijk zelf uitvogelen en probeer ik met enkele vragen ze de goede richting op te sturen. Het is mooi om te zien dat kinderen soms enorm verbaasd zijn over hun eigen kunnen en dat is wat mij motiveert om ze te begeleiden.

Naast werken bij Studielab015 ben ik ook veel op het hockeyveld te vinden. Ik speel nog altijd drie keer in de week, maar ik heb ook jarenlang training gegeven aan verschillende teams. Ook op het hockeyveld vind ik het leuk om mijn passie voor de sport over te brengen op de kinderen en ze te zien groeien in hun rol.

 

Timon Taen

Ik ben Timon Taen en ben 19 jaar en woon in Delft. In 2019 heb ik mijn vwo-diploma gehaald op het Haags Montessori Lyceum. Nu studeer ik Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft.

In mijn vrije tijd hockey en tennis ik graag. Ik hockey al 12 jaar met veel plezier op Hudito. Naast sporten vind ik video’s maken en bewerken leuk en heb ik zelf een drone gemaakt waar ik veel plezier aan beleef.

Als ik terugkijk naar mijn schooltijd heb ik vooral geleerd hoe je moet leren en plannen. Elke tiener heeft een druk leven en hier komt veel stress bij kijken, maar wanneer je een goed overzicht hebt en efficiënt leert, kan iedereen zijn doel behalen.