huiswerk maken en bijles Delft

Flexibele bijles in Delft

Soms zie je het gewoon even niet meer zitten. Je hebt misschien een periode minder tijd en aandacht besteed aan je huiswerk. Daardoor ben je te ver achterop geraakt en begrijp je er niets meer van. Of het lukt echt niet met een vak. Je maakt altijd je schoolwerk, je oefent en je leert. Maar je hebt het gevoel dat je niet verder komt. Geen paniek! Wij kunnen jou in contact brengen met enthousiaste studenten, die kortgeleden nog geblokt hebben op dezelfde stof. Zij kunnen jou uit eigen ervaring uitleg geven en vertellen hoe zij hun huiswerk succesvol hebben aangepakt. Dat kan bij Studielab015 of bij jou thuis. Wedden dat ze zelfs jou enthousiast krijgen voor hun vak?

Betere cijfers in minder tijd?!

Wist je dat efficiënt studeren je huiswerktijd minimaal 25 % bekort? Wist je dat er vijf geheugenstrategieën zijn om Duitse en Franse woordjes te leren? Bij Studielab015 werken we samen aan het structureel verbeteren van jouw study skills. Maar motivatie vinden we nog belangrijker. Daarom krijg je een vaste studiebuddy. Deze enthousiaste begeleider zit je niet alleen achter je broek aan, maar is ook buiten Studielabtijden bereikbaar voor vragen, feedback of om stoom af te blazen als het even tegen zit.

SMART homework

Bij Studielab015 werken we volgens de SMART-huiswerkmethode. Deze methode sluit naadloos aan bij de 21e eeuwse vaardigheden die het Ministerie van Onderwijs voorschrijft. We helpen je in het begin natuurlijk intensief om de methode aan te passen aan jouw capaciteiten, ambities en sociale leven. Het doel op langere termijn is dat je onze SMART-methode ‘onder de knie’ krijgt en gedachteloos toepast in jouw studiecarriére. Jouw SMART STUDY SKILLS kun je namelijk ook op de universiteit of het HBO gebruiken.

  • Structureren: Plannen; Formuleer je leerdoelen; Welke leerstrategie ga je inzetten?
  • Motiveren: Waarom is het belangrijk deze stof te beheersen, nu maar ook in de toekomst?
  • Activeren van voorkennis: Associëren; Wat weet ik al? Welke kennis kan ik verbinden?
  • Reflecteren: Wat ging goed? Wat kan beter? Hoe ga ik dat aanpakken? Wie kan mij helpen?
  • Toepassen (kennis actief maken): Welke vragen, verklaringen en voorbeelden kan ik bedenken?

Leren in je luie stoel

Een stimulerende maar vooral rustige leeromgeving is heel belangrijk. Toch hebben alle leerlingen een persoonlijke voorkeur voor de manier waarop ze leren. Bij Studielab015 kun je bijvoorbeeld kiezen voor leren op de bank of in één van de luie stoelen in de huiskamer, al dan niet met een koptelefoon. Daarnaast is er de studieruimte, waar je ruime werkplekken vindt om actief en geconcentreerd aan de slag te gaan. Of je kunt in één van de studiekamers intensieve intervisie volgen onder begeleiding van één van onze studiebuddies. We begrijpen goed dat je niet een hele middag of dagdeel aaneengesloten geconcentreerd kan werken. Daarom lassen we in overleg tijdens de middag of het dagdeel een aantal pauzes in om even te chillen in de pauzeruimte.

Enthousiast geworden?

Meld je aan of neem contact op voor meer informatie.